06 & 07 juli 2011: Handflight stand in de static zone van de Internationale Koksijde Airshow
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in België (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U één van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media

Dit jaar was ook het formatieteam van Vliegclub Ursel, The Victors, present op de Koksijde Airshow waar zij een gesmaakte en perfect uitgevoerde show ten berde brachten en dat ondanks de zware zijwind. Luc De Smet van de Victors had het lumineuze idee om ook de met hand controls aangepaste Piper van de VCU mee te nemen naar dit internationale event dat mikt op 100.000+ bezoekers. Bijgevolg hebben wij de kans gehad om naast de OO-VFR ook onze tent op te slaan. Zo kwamen wij voor het eerst in contact met een hoop vliegtuiglievende bezoekers.
26 juni 2011 - Interview met Annick De Wit van Het Laatste NieuwsOp 26 juni hadden wij een afspraak met journaliste Annick De Wit van Het Laatste Nieuws in Vliegclub Ursel voor een interview. Wij (Mieke, Koen, Marc en Kris) dus tegen 1400LT naar de VCU. Iets later vervoegde ook Florian, een toffe en heel goede fotograaf ons voor het fotowerk. Het resultaat van al dat professionele werk van Annick en Florian kan je lezen op de Pers pagina. Het is een zeer mooi artikel geworden in de weekend katern van Het Laatste Nieuws op 09/07/2011.  Hartelijk dank aan Annick en Florian voor hun interesse en aangenaam gezelschap. Beiden zijn immers nog behoorlijk lang blijven "plakken" op het zonovergoten terras van Vliegclub Ursel. Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen ...


Resultaat van 2 dagen Koksijde Airshow: 3 mindervalide kandidaat-piloten PPL (één ervan had voor zijn handicap al een vliegbrevet), 1 kandidaat voor het zweefvliegen (vloog ook voor zijn ongeval dat hem in een rolstoel liet belanden), 4 nieuwe contacten voor fondsenwerving, een mogelijk benefiet-event georganiseerd voor ons, een zeer interessant gesprek met een hooggeplaatste officier in de luchtmacht waar wellicht nog een staartje gaat aan komen, een interview met AVS en vele enthousiaste reacties.

Natuurlijk hebben ook wij genoten van de prachtige airshow, en van de crew party achteraf. De boog moet ook niet altijd gespannen zijn. Wij danken bij deze The Victors, (het was hun idee om ook de aangepaste Piper mee te nemen en voor ons een stand te regelen), Jean-Claude Vandersarren (voor de tent en alle hulp), Mieke Depoortere (voor de catering en om ons zo goed te soigneren), 1Lt Robin Janssens voor de prachtige locatie en alle ondersteuning, en allen die ons hierin geholpen en gesteund hebben.

Foto, Links: Koen, Marc, Mieke. Rechts: Journaliste Annick De Wit en fotograaf Florian van Het Laatste Nieuws


Foto, v.l.n.r.: Dieter Andries, Kris Van Nuffel, Koen Vandersarren en Marc Van den Broeck. Voorin: Mieke Depoortere

Deze eerste ervaringen met een eigen stand hebben ons geleerd dat dit naar meer smaakt en leidt tot vele nieuwe kandidaten en vele interessante contacten. Bijgevolg beginnen wij al te denken aan een mogelijke aanwezigheid op de Airshow van Sanicole.

Foto: Een tent van 6x4m, 3 banners uit zeildoek en een 3-tal vouwtafeltjes. Een bescheiden begin ...

Latest news
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was latest updated on September the 21st 2011
De Handflight blog: laatste nieuwtjes en info over onze recente activiteiten:

Terug naar Index
Volgende blog >>>