Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in BelgiŽ (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U ťťn van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Latest news
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was latest updated on September the 21st 2011
De Handflight blog: laatste nieuwtjes en info over onze recente activiteiten:


In juli was het dan weer zover. Het Breitling Handiflight Event 2011 vond plaats in het Zwitserse GruyŤres. Dit event werd voor het eerst georganiseerd in 2007 met als doel een Europese bijeenkomst van de mindervalide piloten. Er waren toen 8 piloten uit ondermeer Frankrijk, Engeland, Duitsland en BelgiŽ aanwezig. Dit event laat ons toe om ervaringe uit te wisselen, elkaar te leren kennen en op Europees vlak te streven naar een uniforme regelgeving betreffende "adapted flight". In 2009 waren we met 15, in 2009 met 27. Omdat het event en het aantal deelnemers steeds groter werd  om budgettaire redenen in 2009 beslist om het event voortaan maar om de 2 jaar te laten plaats vinden.

Foto: vlnr. Kris Van Nuffel, Anita Verschueren, Dieter Andries, Stťphane Vanderveken en Hans Claes.
In 2011 waren we met ... 40 piloten aanwezig en wel uit 4 continenten. Handiflight goes global! Dit jaar hadden we ook mindervalide piloten uit de Verenigde Staten, AustraliŽ, Nieuw Zeeland, en Polen.  BelgiŽ werd vertegenwoordigd door Hans Claes, Dieter Andries, Anita Verschueren en Kris Van Nuffel. Hierbij ook onze oprechte dank aan Stephane Vanderveken die ons als instructeur vergezelde en zich uit de naad heeft gewerkt (en gelopen) om ons zoveel mogelijk te laten vliegen, en dat ondanks het barslechte weer.

Foto: Hans Claes net na zijn eerste solovlucht en landing met de aangepaste ASK21 van de Tournai Air Club
Op 26 maart inaugureerden wij in Maubray samen met de Tournai Air CLub de wondermooie AS-K21 met hand controls. Amper zes maanden na datum maakt de eerste paraplegische piloot  al zijn eerste solovlucht. Meteen een primeur in BelgiŽ en natuurlijk ook een hoogdag voor Handflight. Hans Claes vloog als jonge snaak al bij de luchtkadetten in Weelde en had dus al wat vliegersbloed door zijn aderen stromen. Elk weekend dat het enigszins vliegbaar is kan je hem in Maubray vinden. Meer in de lucht dan op de grond. Zijn harde werk en enorme gedrevenheid werpen dan ook snel vruchten af. Ondertussen is Hans ook al solo op sleepstart. Hij begint zelfs al aan een eigen zwever te denken! Hans, van harte proficiat man. And many safe and happy landings.
17 augustus 2011 - Hans Claes gaat als eerste paraplegische Belg solo in een zweefvliegtuig
12 tot 19 juli 2011 - Handflight met de ASK21 en 4 zwevers naar het Zwitsers Bretilting Handiflight Event 2011
<<< Vorige blog
Terug naar Index
Volgende blog >>>