Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in België (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U één van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
De Handflight blog: laatste nieuwtjes en info over onze recente activiteiten:


augustus 2012 - Een prachtige zweefvliegstage in MaubrayVan 13 tot 18 augustus vond in de Tournai Air Club in Maubray de jaarlijkse zweefvliegstage plaats. Uw webmaster ging daar even een kijkje nemen. En zelfs meer dan dat; hij nam de hele week deel aan die stage. Het werd een onvergetelijke ervaring en een prachtige week. Guy was onze instructeur en het moge gezegd wezen; hij weet hoe het moet! Hij stelt de leerlinge meteen gerust en laat ze anderzijds toch toe om - in de mate van wat binnen de veiligheidsmarges mogelijk is, matuurlijk - de typische beginnersfoutjes te maken. Zijn moraal; uit je fouten leer je het meeste. Mooie visie. 

Latest news
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was latest updated on August the 28th 2012

Foto: Van links nr. rechts: Guy Gildemyn, Maarten De Rijcker, Kris Van Nuffel, Jaques Chenut, Lydie van Tol (NL)
Elke stagedag begon om 09h00 met een pot koffie en een theorieles van om en bij twee uren. Daar werden de eerste hoofstukken uit de theorie van het zweefvliegen met duidelijke slides en ander didactisch materiaal verduidelijkt door Patrice Vandendaele. De theorielessen kunnen ook verschoven worden in functie van het weer. Zo was er op donderdag bijvoorbeeld géén theorie wegens de verwachting op prachtige cumuluswolken en de daarbij horende thermiek en dus langere vluchten voor iedereen.


Foto: Patrice Vandendaele bij het geven van de theorieles bij het begin van elke stagedag.
<<< Vorige blog
Terug naar Index
Volgende blog >>>