Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in België (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U één van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
De Handflight blog: laatste nieuwtjes en info over onze recente activiteiten:


09 september 2012 - Nino Peeters behaalt (opnieuw) zijn JAR PPLOp zaterdag 09 september 2012 voerde Nino Peeters (27j, Brussel) op de aangepaste Piper van Vliegclub Ursel met succes zijn SEP (Single Engine Piston) skill test uit. Nino behaalde in november 2010 alle nodige vergunningen om te kunnen beginnen aan zijn carrière als lijnpiloot. Het (nood)lot besliste daar echter anders over. Door een ongeval kwam Nino in de kliniek terecht. Acht maanden na datum verliet hij het revalidatiecentrum als rolstoelgebruiker. 

Een hele klap moet dat geweest zijn. Maar Nino bleef niet bij de pakken zitten en amper de dag na zijn ontslag in het ziekenhuis zat hij in Ursel al in de met hand controls aangepaste Piper voor een eerste testvlucht.

In juni 2012 ontving Nino als eerste Belgische rolstoelgebruiker ook zijn Klasse 1 medisch certificaat (met als enige beperking "AHL", wat staat voor "with aproved hand controls only").
Latest news
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was latest updated on September the 10th 2012

Foto: Nino Peeters net na zijn eerste geslaagde testvlucht met de Piper OO-VFR in Vliegclub Ursel.
You're back Nino! Many congratz of the Handflight team . Fly safe & happy landings.

Dat eenvoudige feit is op zich al een zeer heuglijke Belgische primeur en voor ons binnen Handflight een belangrijke ontwikkeling in het onderwerp "adapted flight" in België. Dit geeft hem de mogelijkheid om later bijvoorbeeld ook zijn IFR bevoegdheid terug te hernieuwen. Wij wensen Nino van harte proficiat.

<<< Vorige blog
Terug naar Index
Volgende blog >>>