Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in BelgiŽ (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U ťťn van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
De Handflight blog: laatste nieuwtjes en info over onze recente activiteiten:


13 september 2012  -  Koen Vandersarren behaalt zijn JAR PPL (A)


Alweer een heuglijke dag voor het Belgian Handflight Fund. De resultaten van onze projecten volgen elkaar tegenwoordig in een soort van stroomversnelling op. Koen Vandersarren, onze ondervoorzitter,  behaalde op donderdag 13 september in Kortrijk zijn JAR PPL bij examinator Dirk De Corte. 

De OO-VFR werd daartoe al op zondag naar Kortrijk-Wevelgem overgevlogen, waar hij ook moet blijven voor het monteren van een nieuwe motor. 's Morgens al circuleerden er zenuwachtige SMS-jes van Mieke (zijn vrouwtje) doorheen het land. "Koen doet vandaag zijn PPL examen.", "Koen is zojuist opgestegen!" ... en dan een uur of drie niets meer. Afwachten. Ik heb Mieke gezegd dat ze zich geen zorgen moest maken en dat ze wellicht drie keer zenuwachtiger was dan Koen zelf.

Toch  was  het  even  bang  afwachten,  want  de  meteo was  toen  alles  behalve  ideaal.  Een  paar
Latest news
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was latest updated on September the 14th 2012
Na twee jaar noeste arbeid werd bij deze je droom verwezenlijkt, Koen. 
Van harte proficiat!  Fly safe & happy landings.

dreigende fronten aan de kust, en een enorme full croswind in Kortrijk-Wevelgem. Dat moet het er allemaal niet gemakkelijker op gemaakt hebben. Maar Koen was goed voorbereid en opgeleid (ook een proficiat aan instructeurs DaniŽl Poelman & Anneleen Smits) en slaagde met glans voor zijn examen.

Dit alles doet uw webmaster even mijmeren en terugdenken aan de eerste ontmoeting met Koen in Vliegclub Ursel en zijn eerste geslaagde testvlucht met de aangepaste Piper. Dat is ondertussen al weer twee jaar geleden. Koen heeft altijd gedroomd van het vliegen en is nu een volleerd piloot. Een heel verhaal op zich. Maar dat laat ik Koen hieronder wel even zelf vertellen. Bij deze ook een leuke reportage over Koen in Man Bijt Hond. (Video gepubliceerd op deze website met de voorafgaande goedkeuring van de makers.)

Reportage in Man Bijt Hond over Koen VandersarrenEen korte reportage over Koen Vandersarren in Man Bijt Hond, begin dit jaar.  (Themareportage "Van nul tot nu")
<<< Vorige blog
Terug naar Index