Dit event lag mee aan de basis van de stichting van het Belgian Handflight Fund.

Het Handiflight Event werd voor het eerst georganiseerd in het Zwitserse Gruyeres in juli 2007. Het is een Europese bijeenkomst van mindervalide piloten die gedurende een hele week kunnen proeven van allerlei vliegdisciplines in de Zwitsere Alpen. Wat begon met 8 mindervalide piloten in 2007 evolueerde tot een bijeenkomst van 41 mindervalide piloten in 2011 komende uit vier continenten. De mindervalide piloten kwamen vanuit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, BelgiŽ en Italie, Polen, Zweden, Nieuw-Zeeland, AustraliŽ en de Verenigde Staten.

Gezien het groter en groter worden van dit event werd om budgetaire en sponsoringsreden beslist om het event voortaan om de twee jaar te organiseren. De volgende editie is gepland in juli 2013.

Het is op deze bijeenkomsten dat de ervaringen werden uitgewisseld tussen de Franse en Belgische deelnemers die geleid hebben tot het opstarten van Project Ursel Handflight in oktober 2008 en de beslissing tot het oprichten van het Belgian Handflight Fund in mei 2009.

Alle mindervalide piloten hier aanwezig vormden ondertussen een hechte vriendenkring en zijn lid van de EDA (European Disabled Aviators) die nauwe contacten onderhouden met de EASA en nu al samen de ontwerpteksten doornemen en waar nodig proberen bij te sturen om de toekomst van het aangepast vliegen ook na 2012 en binnen de dan in voegen tredende Europese Luchtvaartregelgeving blijvend veilig te stellen.

In bovenstaande video kan U genieten van de mooiste momenten uit de laatste 3 Handiflight Events. Deze film toont duidelijk dat een handicap geen hinderpaal is om te vliegen en intenst van het leven te genieten.

Taste the unique International Spirit of Adapted Flight!
Breitling Handiflight Event - Worldwide meeting for disabled pilots.
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in BelgiŽ (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U ťťn van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Latest news