Doelstellingen van het Belgian Handflight Fund

  • Het schenken van de nodige financiŽle middelen aan geÔnteresseerde vliegclubs voor het aanpassen met hand controls van hun bestaande clubtoestellen om aldus in zoveel mogelijk clubs in BelgiŽ de mogelijkheid te creŽren  om als gehandicapte te leren vliegen. Hierbij wordt als minimum ťťn aangepaste zwever en sportvliegtuig in Vlaanderen en ťťn aangepaste zwever en sportvliegtuig in WalloniŽ vooropgesteld.

  • Het toegankelijk maken van de Belgische vliegclubs voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Dit binnen de clubs die ervoor kiezen om ťťn van hun toestellen te laten aanpassen personen met een handicap aan de onderste ledematen. Op deze manier helpen wij ook de gehandicapte bezoekers en "vliegtuig spotters".


      Het comittment van de stichters

  • Verzamelen van de nodige financiŽle middelen (donaties, subsidies, etc.) die ons zullen toelaten om meerdere projecten op te starten in diverse vliegclubs. Hiertoe doen wij bij deze dan ook een publieke oproep aan alle firma's en geÔnteresseerde personen die ons daarbij willen steunen. 
  • Het aanpassen van sportvliegtuigen, zweefvliegtuigen en/of ULM-vliegtuigen in Vlaanderen en in WalloniŽ indien de interesse daartoe bestaat, of ons de vraag gesteld wordt door een mindervalide of door een geÔnteresseerde vliegclub.

  • Het goedkoper maken van de vliegopleiding voor objectief geselecteerde mindervalide kandidaat-piloten door het uitreiken van scholarships.
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in BelgiŽ (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U ťťn van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

  • Informeren van personen met beperkte mobiliteit over de mogelijkheden tot het volgen van een vliegopleiding en het behalen van een Licentie van privaat piloot. Het inlichten van de kandidaat-piloten omtrent de te volgen procedures zoals medische onderzoeken, medische test in vlucht, de te volgen theoretische opleiding, etc. Deze zaken zullen duidelijk uitgelegd worden in diverse presentaties, gegeven in de revalidatiecentra van diverse ziekenhuizen en binnen diverse verenigingen die zich bezig houden met sport voor mindervaliden.
  • Met onze projecten richten wij ons geenszins alleen op rolstoelgebruikers, maar ook op alle andere personen met een handicap aan de onderste ledematen. (Personen met MS, mensen met een dropvoet, mensen die stappen met krukken, mensen met een enkele of dubbele beenamputatie, kortom; allen die niet op een normale manier gebruik kunnen maken van de standaard pedalen en remmen in een vliegtuig.)


Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Latest news