Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in BelgiŽ (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U ťťn van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Deze piloten en leerling-piloten vliegen in BelgiŽ al met hand controls. (Alfabetische lijst)Latest news
Dieter Andries
Dieter Andries (25j) uit Eernegem was werkzaam in de bouwsector toen hij in 2005 het slachtoffer werd van een verkeersongeval.  Als rolstoelgebruiker rijdt hij met een aangepaste quad, doet hij aan competitie handbiken in zijn ligfiets, gaat hij regelmatig gaan (zit)skiŽn en heeft hij al ook al leren waterskiŽn. Dieter begon in 2011 met de opleiding tot zweefvliegpiloot in de Tournai Airclub in Maubray en was er ook bij op het Handiflight event 2011 in Zwitserland. Sinds september 2013 volgt hij de opleiding tot ULM-piloot in de West Aviation Club in Koksijde.
Hans Claes
Hans Claes (42j) uit Zolder was beroepsmilitair bij de Special Forces. Hij vloog al in de jaren 70 bij de Belgische Luchtcadetten. Hij werd rolstoelgebruiker door een motorongeval. Als hobbies heeft hij ondermeer fotografie, telegeleide vliegtuigen, modelbouw en handbiken. Hans begon zijn opleiding in 2011 op de aangepaste ASK21 zwever van de Tournai Air Club. Einde mei 2012 haalde hij als allereerste rolstoelgebruiker zijn Belgische zweefvlieg-licentie. Ondertussen heeft hij zijn eigen Pegase zwever die hij tegen april 2014 wil aanpassen en vliegen.
Jacques Chenut
Jaques Chenut uit Doornik, was een veearts en werd 15 jaar geleden verlamd aan de benen door een onverwachte trap van een paard. Hij is een goede vriend van de voorzitter van de Tournai Air Club en had altijd wel al eens zo'n vluchtje willen meepikken. Jaques volgde de zomerstage op de ASK21 in 2011 en zal ook deze zomer weer van de partij zijn. Voor Jaques is het behalen van het volledige zweefvliegbrevet geen absolute must, maar hij geniet naar eigen zeggen wel van elke seconde in vlucht.
Ken Evens
Ken (39j, Hasselt) was lijnpiloot bij Sabena. In 2005 werd MS vastgesteld bij hem en dat betekende het einde van zijn pilotencarriere. Ken bleef echter niet bij de pakken zitten en op dit ogenblik is hij hoofdinstructeur in de Hasseltse Zweefvliegclub Albatros. Hij vloog al verschillende competities mee in het zweefvliegwereldje en won in 2010 de Beker van Vlaanderen. De kracht in zijn benen neemt geleidelijk af en sinds 2007 zit Ken in een rolstoel. Met de hand controls in de Duo Discus zal hij echter nog vele jaren instructeur kunnen blijven.
Volgende pagina