Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in BelgiŽ (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U ťťn van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Deze piloten en leerling-piloten vliegen in BelgiŽ al met hand controls. (Alfabetische lijst)Latest news
Nino Peeters
Nino Peeters (24j) uit het Brusselse had einde 2011 alle licenties op zak om als lijnpiloot aan de slag te kunnen gaan. Een dom auto-ongeval maakt een einde aan die droom. Na zes maand revalidatie verliet hij het ziekenhuis in september 2011. Een dag later zat hij in de Piper van Vliegclub Ursel voor zijn eerste testvlucht met de hand controls.  In juli 2012 kreeg hij als eerste rolstoelgebruiker in BelgiŽ  het medisch certificaat Klasse 1. Dit wil zeggen dat hij alvast ook zijn IFR bevoegdheid kan behouden en dat dit nog meer mogelijkheden opent naar de toekomst toe.

Marc Van den Broeck   
Marc Van den Broeck (40j) is een zelfstandig bedrijfsleider, woonachtig in Waasmunster. Als kleine snaak droomde hij er al van om ooit F16-piloot te worden. Marc werd rolstoelgebruiker na een ongeval met de motor in 2004. Hij had het vliegen al lang opgegeven tot hij hoorde van het Handflight project in Ursel. Een paar mailtjes gingen over en weer en een paar weken erna zat Marc al in de cockpit. Hij haalde als aller eerste Belgische rolstoelgebruiker in mei 2012 zijn JAR PPL op de aangepaste Piper P28A met kenteken OO-VFR in Ursel. Proficiat Marc!
Volgende pagina
Vorige pagina
Koen Vandersarren
Koen Vandersarren (35j) uit Harelbeke is een zelfstandig en onafhankelijk IT-consulent. Hij hoorde op het nieuws van de inauguratie van de Piper in Ursel en zat een kleine week later zelf in dat vliegtuig. In juli 2012 slaagde Koen in zijn theorie-examens in Brussel. Nu nog enkele navigatievluchten erbij en hij is helemaal klaar voor het praktijkexamen. Koen zette zichvan in het begin met hart en ziel in voor het Handflight gebeuren en vervoegde snel ons Bestuurscomitť. Als ondervoorzitter van Handflight onderhoudt hij de contacten met de Nederlandstalige pers en begeleidt hij de kandidaat-piloten in Ursel.