Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in België (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U één van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Deze piloten en leerling-piloten vliegen in België al met hand controls. (Alfabetische lijst)Latest news
Christophe Van Looy
Christophe Van Looy (23j) uit Ninove kwam bij ons terecht na een bezoekje aan de website. Christophe werd in 2010 rolstoelgebruiker door een autoongeval. Voor zijn ongeval haalde hij al een JAR  PPL op Cessna C172. Hij maakte al een eerste veelbelovende testvlucht met de hand controls in de aangepaste Piper in Vliegclub Ursel. Wij hopen dat hij de draad spoedig terug opneemt en zijn vleugels snel weer zal kunnen uitslaan in Vliegclub Ursel.
Kris Van Nuffel
Als auteur van deze site en bezieler van Handflight mijzelf aan deze lijst toevoegen ... neigt naar mijn gevoel ietwat naar onbescheidenheid. Maar sta mij aub toch toe toch om mij er even tussen te plakken. Ik ben echt blij en vereerd om bij deze groep van gedreven en positief denkende mensen te mogen horen. In 2005 ben ik er blijkbaar ooit in geslaagd om als rolstoelgebruiker mijn ULM brevet te halen. Daarna is het allemaal een beetje uit de hand gelopen, waarvan deze website getuigt. Mijn oprechte dank aan allen die dit mee mogelijk gemaakt hebben. Een gevolg van al die bezigheden is wel dat ikzelf nog nauwelijks tijd en budgetten over hou om nog te kunnen vliegen.  Desalnietemin toch dit: Na een PPL- en een ULM-licentie is het nu tijd voor een GPL. Die opleiding start ik graag met de zomerstage in de TAC. Grtz. K.
Volgende pagina
Vorige pagina
Chris van der Zee
Chris van der Zee uit Amsterdam (NL) volgde een twintigtal jaar geleden al eens een paar vlieglessen in een Cessna. Hij werd rolstoelgebruiker door een motorongeval. Net als Dieter houdt hij echter van quad rijden en zet op die manier zijn hobby nog voort. Hij richtte ook een eigen vereniging op die de quadsport voor personen met een handicap aan de onderste ledematen promoot en weer mogelijk maakt. Chris heeft besloten om niet te wachten tot we in Nederland één en ander van de grond hebben gekregen en heeft besloten om met een Belgische medische keuring en oefenvergunning JAR PPL te starten. Hij zal daarbij de opleiding in Ursel Vliegclub aanvatten. Wij wensen hem van harte welkom en veel succes met de opleiding.