Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in BelgiŽ (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U ťťn van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Deze piloten en leerling-piloten vliegen in BelgiŽ al met hand controls. (Alfabetische lijst)Latest news
Michiel Voets
Michiel Voets uit Lelystad (NL) (24j) studeert momenteel tandheelkunde en haalde jaren geleden al zijn PPL. Na een ski-ongeluk waarbij hij zwaar ten val kwam kan hij enkel nog stappen met krukken. Hij bezocht dit voorjaar Vliegclub Ursel en maakte daar een geslaagde eerste testvlucht met de aangepaste Piper. Op zijn Nederlands klonk zijn reactie als volgt: "Nou, dat was een eitje!".

Wij gaan er vanuit Handflight voor proberen zorgen dat Michiel weer kan vliegen. Niet alleen hier in BelgiŽ, maar ook in Nederland, alwaar tot nogtoe niets in die zin mogelijk is. Er is ťťn en ander is in volle voorbereiding, maar meer kunnen we hier nog niet over zeggen. But we keep in touch, don't worry!
Vorige pagina
Ali Zahedi
Ali Zahedi is een dokter in de nucleaire geneeskunde in een ziekenhuis in Charlerloi. Hij woont in Wezenbeek-Oppem. Ali werd in zijn kindertijd getroffen door Polio. Daardoor stapt hij nog enkel met krukken. Wij kwamen in contact via deze website en Ali is ondertussen in volle opleiding in Vliegclub Ursel. Zijn theorie kon hij in de Franse taal volgen in de Sabena Aeroclub in Grimbergen.

Ali is een van de vragende personen om ook een Piper aan te passen dichter tegen Brussel. Wel nu, die zal er komen, begin volgend jaar, in de Sabena Aeroclub in Grimbergen. Ali droomt al stilletje van een eigen vliegtuig aldaar. Wij wensen hem veel succes met de opleiding.
Lydie van Tol
Lydie (NL) werd geboren met spina bifida (open rug). Zij kan nog stappen maar heeft onder de knieŽn geen gevoel meer. Lydie droomde er al lang van om te leren zweefvliegen, maar in Nederland vond ze (nog) geen mogelijkheden daartoe. Dus contacteerde ze ons begin augustus 2012 met de vraag of ze de hand controls eens mocht uitproberen in de ASK21 van Maubray. Amper een week later volgde ze samen met Jaques en Kris al de zomerstage zweefvliegen in de Tournai Air Club. Voor Lydie was de zomerstage, gezien de grote afstand, de ideale manier om zoveel mogelijk progressie te kunnen maken in zo weinig mogelijk tijd. Ondertussen is ze ook lid van de TAC. Ze gaat er nu dus voluit voor. Handflight wil nu ook in Nederland een ASK21 van hand controls voorzien.