Zweefvliegclub Albatros en het Belgian Handflight Fund stellen voor: 

Na de inauguratie van ons tweede project: Project TAC P4 in Maubray, dachten wij even tijd te krijgen om gedurende een maand of 3 verse fondsen te verzamelen en daarna eens rond te kijken op zoek naar een nieuw project. Maar dan hadden we bij Handflight wel even buiten de waard gerekend ... of beter buiten Zweefclub Albatros in Hasselt. Al op de dag van de inwijding van de ASK21 zwever in Maubray kregen wij immers al het nieuws dat de Hasseltse zweefvliegclub beslist had om een nieuwe Schempp-Hirth Duo Discus aan te schaffen. En wat nog meer was .... dat ze ook overwogen om deze aan te passen met hand controls omdat er in de club zelf al twee leden vliegen die effectief de hand controls konden gebruiken.

Pittig detail: de Duo Discus kan na de productie en levering niet meer aangepast worden. Dus moet hij al meteen met de hand controls besteld worden zodat de fabrikant van in de eerste fase van de productie de plaats kan voorzien voor de nodige extra stangen en onderdelen van de hand controls. En de club moest al in april deze bestelling doorgeven aan de Duitse fabrikant. Bijgevolg werd er de volgende dag al contact gezocht en stelden wij Zweefvliegclub Albatros voor om meteen de aanpassing van de voorste én achterste cockpit van de Duo Discus te steunen in het kader van een nieuw project binnen het Belgian Handflight Fund. De bestuursleden van club Albatros kwamen in spoedzitting bijeen en binnen de week werd ons voorstel unaniem aanvaard. Op 26 april 2011 bekrachtigde ook het bestuurscomité van het Belgian Handflight de steun aan club Albatros en zo werd Project Albatros officieel een feit.
PROJECT ALBATROS

Licentie van

Zweefvliegpiloot
&
Zweefvlieginstructeur

in een Competitiezwever
Bijzonder in dit project is dat het hier gaat om een hightech wedstrijdzwever die nu ook in het bereik komt van de mindervaliden met een handicap aan de onderste leden. En wat nog meer bijzonder is: doordat ook de achterste cockpit van hand controls voorzien wordt ... kan ook een mindervalide voortaan instructeur worden. Dit houdt in dat een mindervalide instructeur met de hand controls in de achterste cockpit zelfs les zal kunnen geven aan een normaalvalide die in de voorste cockpit vliegt met de normale bedieningen en pedalen! Dit betekent voor ons het "nec plus ultra" ofte de ultieme integratie van de mindervalide met handicap aan de onderste ledematen in de vliegsport. Beter dan dit kan het niet meer worden. Aan dit project koppelen wij ook een hernieuwde en permanent open oproep voor Handflight Gliding Scholarships.

   De aan te passen zwever: Duo Discus XLT                 De zwarte hendel bedient de pedalen
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in België (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U één van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Latest news