De Sabena Aeroclub en het Belgian Handflight Fund stellen voor:               

Graag stellen wij aan U ons nieuwste project voor. Project Sabena Handflight. De eerste Piper werd aangepast in Vliegclub Ursel in september 2009. Daar vliegen nu al een zestal mindervaliden in. Voor een drietal van hen komende uit het Brusselse is de afstand wel vrij groot om steeds naar Ursel te rijden. In die zin droomden wij er in Handflight al een tijdje van om ook een Piper te kunnen aanpassen in de zuidelijke landshelft of in de Brusselse regio. Dankzij €15K steun van het Elia fonds kunnen wij er nu al aan beginnen. Hartelijk dank aan Elia!


PROJECT SABENA HANDFLIGHT

Sportvliegen en de

licentie Privaat Piloot

voor mindervaliden

(JAR PPL)
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in België (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U één van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Latest news
De Sabena Aeroclub bestaat sinds 1955 en was de vliegclub van de luchtvaartmaatschappij Sabena World Airlines, die in 2001 helaas ophield te bestaan. Sindsdien is de Sabena Aeroclub de enige organisatie die met een vloot van 4 moderne vliegtuigen (2 Pipers P28A, een Cessna C 152en een Diamond DA20) het fiere S-logo van Sabena in de lucht houdt, vanop het Recreatief Vliegveld van Grimbergen.  Het vliegveld van Grimbergen is een prachtige plaats met als uitschieters de Fouga Magister op de parking, de speciale ronde vliegtuighangars, die ondertussen werden uitgeroepen tot beschermde monumenten, en de landingsbaan in gras.
Klik hier voor de projectbrochure (PDF)

Toen Ali Zahedi, een leerling piloot uit Wezenbeek-Oppem zijn praktische opleiding in Ursel begon, vroeg hij ons of het ook mogelijk was om de theoretische opleiding in de Franse taal te volgen. In Ursel worden de lessen niet in het Frans gegeven, en dus gingen wij op zoek naar een oplossing voor Ali. Zo kwamen wij terecht bij Pieter de Ost, voorzitter van de Sabena Aeroclub in Grimbergen. Deze stelde meteen voor om Ali in Grimbergen de opleiding in de Franse taal te laten volgen. Deze club is van origine immers al tweetalig. Van het één kwam het ander en een week of twee later landde de aangepaste OO-VFR van Vliegclub Ursel met aan boord Koen Vandersarren op het vliegveld van Grimbergen. Nieuwsgierige blikken allom, natuurlijk. Zo'n aangepast vliegtuig hadden ze daar nog nooit gezien. Pieter was onder de indruk van de eenvoud van de aanpassingen en stelde aan zijn bestuursleden voor om in de club één van de Piper lesvliegtuigen aan te passen met de uitneembare EASA hand controls. Eind juni 2012 was de kogel dan door de kerk. De Sabena Aeroclub besloot tot een samenwerking met het Belgian Handflight Fund. Binnenkort kunnen personen met een handicap aan de onderste ledematen dus ook leren vliegen in het Brusselse. Bij deze vanuit Handflight een welgemeende proficiat aan de Sabena Aeroclub voor hun fantastisch initiatief. En niet minder dan drie leerling-piloten uit het Brussels wachten ondertussen al vol ongeduld op de realisiatie van dit mooie project.