Hoe kan je een Handflight Scholarship aanvragen?

Scholarships worden uitgereikt na een nationale oproep, gelanceerd door de Koning Boudewijnstichting. Wanneer het Bestuurscomité van Handflight beslist tot het uitreiken van de beurzen, dan wordt eerst in zitting besproken wat de hiertoe beschikbare budgetten zijn en in welke vliegdiscipline de beurzen zullen uitgereikt worden. Zo zullen er afwisselend beurzen uitgereikt worden aan kandidaat PPL piloten en aan kandidaat zweefvliegpiloten.


Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in België (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U één van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Meestal wordt er aansluitend met een project ook een oproep gelanceerd voor scholarships in de desbetreffende vliegdiscipline. Zoals eerder vermeld wordt die oproep door de Koning Boudewijnstichting gelanceerd en gepubliceerd op de KBS website. Tegelijk zullen wij ook op deze Handflight website de oproepen en hun termijn aankondingen. Daarbij zullen ook de inschrijvingsformulieren gedwonload kunnen worden van deze pagina.

Deze formulieren dienen door de kandidaat ingevuld te worden en vervolgens gehandtekend teruggestuurd te worden aan de Koning Boudewijnstichting t.a.v. Mevr. Vera Billen. Adres: Brederodestraat 21 te 1000 Brussel. Zij kunnen ook ingevuld, ingescand en doorgemaild worden naar : billen.v@kbs-frb.be 


Lijst van reeds gelanceerde oproepen:
MAR - JUL 2010:  JAR PPL beurs (sportvliegen in Ursel)
1 PPL beurs twv. 5.000€ uitgereikt aan Koen Vandersarren

MAR - APR 2011: GPL beurs (glider pilot in Maubray)
Geen beurzen uitgereikt, oproep wordt herhaald in de herfst.  

JUL 2011 - AUG 2012: 2 GPL & 1 PPL beurzen uitgereikt
Twee GPL beurzen van 1000€ elk, uitgereiket aan Dieter Andries en Hans Claes.  Eén PPL beurs t.b.v. 2500€ uitgereikt aan Nino Peeters.

OKT 2012 - JAN 2013: PPL (sportvliegen in Grimbergen)
Fundraising nog bezig. Uitreiking 2 PPL beurzen voorzien voor JAN 2013

Momenteel actieve oproepen:
Aanvragen kunnen continu gestuurd worden naar Isabelle Swolfs in de KBS. Mail: swolfs.i@kbs-frb.be Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar de oproepen op de site van de Koning Boudewijnstichting. 

Klik hier voor de Handflight JAR PPL scholarships

Klik hier voor de Handflight Glider Pilot Scholarship


Latest news