Daniel Poelman (bestuurder & adviseur PPL)
Als professioneel lijnpiloot (B737, B747, Learjet en andere) en als instructeur en examinator is Daniel een echte autoriteit in de Belgische Luchtvaart. Hij was binnen het vroegere Sabena ook directeur van de afdeling opleiding en piloten. Zijn goede banden met het Bestuur der Luchtvaart en zijn uitgebreide ervaring maken van hem de ideale man om ons en de KBS te adviseren over de vliegtechnische zaken en om de onafhankelijke jury van de KBS te adviseren omtrent de keuze van evt. kandidaten voor scholarships.

Kris Van Nuffel (stichter en webmaster)
In 2000 behaalde Kris Van Nuffel zijn licentie privaat piloot. In augustus 2001 had hij een zwaar auto-ongeval en na 9 maand revalidatie verliet hij het UZ te Gent als rolstoelgebruiker. In 2005 behaalde hij als eerste rolstoelgebruiker in België zijn ULM-licentie. Op 8 mei 2009 richtte hij het Belgian Handflight Fund op. Kris was voorzitter  tot november 2013. Eind april 2014 zal Kris zich terugtrekken uit het Belgian Handflight Fund en de fakkel overdragen aan het huidige bestuur. De droom die hij ooit wou verwezenlijken is intussen werkelijkheid geworden. Mission completed. Kris blijft wel de webmaster van onze site.

Koen Vandersarren (voorzitter)
Koen (35j) is een onafhankelijk IT consultant en was de eerste rolstoelgebruiker die in Ursel aan de opleiding van privaat piloot begon. Hij behaalde zijn JAR PPL in oktober 2012. Sinds 1 november 2013 is Koen voorzitter van ons fonds. Hij ontvangt in Vliegclub Ursel de mindervalide kandidaat-piloten en begeleidt hen verder doorheen de testvluchten en de medische procedures. Hij zorgt ook voor de planning van het mindervalide vliegen in de VCU en is verantwoordelijk voor de contacten met de Nederlandstalige pers.
Guy Gildemyn (bestuurder & adviseur GPL)
Guy Gildemyn is radioloog in het AZ Sint-Lucas in Gent. Hij is een ervaren zweefvliegpiloot en hulp-instructeur in de Tournay Air Club in Maubray. Guy heeft al enkele jaren een droom om hier in België ook een zweefvlieger aan te passen met hand controls. Het eerste project dat hij in die zin initieerde is het project P4 in de zweefvliegclub in Maubray. (P4 = "Planeur Pour Pilotes Paraplégiques"). Met zijn medische achtergrond en als zweefvliegpiloot is hij de ideale man om binnen Handflight onze toekomstige projecten in de boeiende wereld van het zweefvliegen te realiseren
Copyright © 2009-2014  Belgian Handflight Fund   -  Website created by Kris Van Nuffel in Webpage Maker
This page was created on July the 23rd 2014
Op deze website vindt U alles betreffende onze doelstellingen, onze projecten en ons team. Bent U een mindervalide met een handicap aan de onderste ledematen? Hebt U altijd gedroomd van een vliegbrevet en die gedachte meteen weer opzij gezet gezien uw handicap of ziekte? Wel, dan is voor U het moment nu gekomen. Sinds september 2009 kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen ook in België (leren) vliegen. Kijk alvast even rond op onze site. Bent U een bestuurder van een Belgische vliegclub en wilt ook U één van uw toestellen aanpassen met de uitneembare hand controls of wilt U donor worden die ons fonds wil  steunen? Stuur dan een maitje naar info@handflight.be

Wilt U dit alles afdrukken?  Alle webpagina's op deze site zijn in het A4 formaat opgesteld.
          

Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting
Welkom bij het Belgian Handflight Fund
    

Downloads & Contacts
Handflight - Welkom
Handflight Beurzen
Handflight Projecten
Pers & Media
Latest news
Patrice Vandendaele (bestuurder & financieel adviseur)
Patrice Vandendaele is de medeoprichter en (sinds kort gepensioneerde) CEO van de firma Devan Chemicals NV in Ronse. Hij is een gepassioneerd zweefvlieger en gedreven zweefvlieginstructeur in de Tournai Air Club. Door zijn ruime ervaring als bedrijfsleider biedt hij ons ook een ruime ervaring in financiele en juridische zaken en een ruim netwerk van connecties en firma's die interessant kunnen worden voor een samenwerking in onze toekomstige projecten en voor de fundraising. Hij vervoegde ons team als technisch (aanpassen zweefvliegtuigen & STC's) en financieel adviseur in oktober 2013.